Mei 2024

  • Jouke Spoelstra geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Westerveld

    Woensdagavond 15 mei is tijdens een bijzondere raadsvergadering Jouke Spoelstra geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Westerveld.

  • Weginspectie gemeente Westerveld

    Iedere twee jaar vindt er een globale visuele inspectie plaats van de wegen in de gemeente Westerveld. Een weginspecteur bekijkt dan de staat van alle verharde wegen.

  • Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe

    Gea Mulder uit Havelte is verkozen tot Taalheld van Drenthe. Dat kreeg zij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek in de bibliotheek van Havelte door René Karst, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Gea had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Haar Taalpuntcoördinator Westerveld nomineerde haar voor de Taalheldenprijs. Samen met 9 andere Nederlanders maakt Gea kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen (in Drenthe) stemmen op Gea of op één van de andere genomineerden. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt de Taalheldenprijs in juni uit.

  • Infoavond voorgenomen plannen drijvend zonnepark bij Calduran Kalkzandsteen

    Inwoners van Westerveld (en Midden-Drenthe) zijn van harte uitgenodigd voor de infoavonden op 15 en 16 mei over de voorgenomen plannen voor een drijvend zonnepark op de zandwinplas bij Calduran Kalkzandsteen (Achterste plas).

  • 4 mei herdenking Doldersum

    Ieder jaar is er op 4 mei om 12.00 uur een herdenking bij het monument Doldersum. Zo werd er ook dit jaar op een mooie, ingetogen manier stilgestaan bij de 7 jongemannen, ze waren nog maar 18 jaar oud, die hier in de nacht van 7 op 8 september 1944 zijn neergeschoten. Slechts 1 van de 7 overleefde het, maar bleef de rest van zijn leven gehandicapt. Deze gebeurtenis, die bijna 80 jaar geleden plaatsvond, wordt herdacht, maar ook alle andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen in de wereld.

  • vv Old Forward uit Wilhelminaoord ontvangt Koninklijke erepenning

    Afgelopen vrijdag 3 mei reikte burgemeester Jager een Koninklijke erepenning uit aan vv Old Forward uit Wilhelminaoord. De vereniging is met haar 125 jaar, na Achilles 1894 uit Assen, de oudste amateur voetbalclub van Drenthe.

  • Bijzondere raadsvergaderingen afscheid en installatie burgemeester op 13 en 15 mei

    Op maandag 13 mei en woensdag 15 mei 2024 vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats.

  • Politieke avond Westerveld 21 mei 2024

    Op dinsdag 21 mei 2024 om 20:00 uur vindt er een voorbereidende Politieke avond Westerveld plaats.

  • Politieke avond Westerveld 28 mei 2024

    Op dinsdag 28 mei 2024 om 20:00 uur vindt er een raadsvergadering plaats.