Mei 2024

 • Noodopvang alleenstaande minderjarige asielzoekers in Diever verlengd tot half april 2030

  Sinds april 2023 is de opvanglocatie aan de Bosweg 19 in Diever ingericht voor de opvang van 50 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv). Waar het in eerste instantie ging om opvang voor een periode van twee jaar, is het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) nu met de gebouweigenaar overeengekomen het contract te verlengen tot half april 2030. De gemeente heeft ingestemd met deze verlenging.

 • Wapserveen en Doldersum krijgen calamiteitenput

  Deze week boort het Waterboordetachement van de Koninklijke Landmacht in Wapserveen en in Doldersum een calamiteitenput. De putten zorgen ervoor dat er bijvoorbeeld bij brand altijd genoeg water voorhanden is.

 • Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd

  Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en hotel Brinkzicht zijn onlangs overeengekomen de noodopvang van asielzoekers in het hotel in Vledder te verlengen tot en met maart 2030. Het betreft de opvang van maximaal 140 asielzoekers met veelal een medische indicatie. Uit het afgelopen jaar opvang is gebleken dat het hotel juist voor deze doelgroep zeer geschikt is. De gemeente heeft ingestemd met deze verlenging.

 • Jouke Spoelstra geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Westerveld

  Woensdagavond 15 mei is tijdens een bijzondere raadsvergadering Jouke Spoelstra geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Westerveld.

 • Weginspectie gemeente Westerveld

  Iedere twee jaar vindt er een globale visuele inspectie plaats van de wegen in de gemeente Westerveld. Een weginspecteur bekijkt dan de staat van alle verharde wegen.

 • Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe

  Gea Mulder uit Havelte is verkozen tot Taalheld van Drenthe. Dat kreeg zij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek in de bibliotheek van Havelte door René Karst, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Gea had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Haar Taalpuntcoördinator Westerveld nomineerde haar voor de Taalheldenprijs. Samen met 9 andere Nederlanders maakt Gea kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen (in Drenthe) stemmen op Gea of op één van de andere genomineerden. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt de Taalheldenprijs in juni uit.

 • 4 mei herdenking Doldersum

  Ieder jaar is er op 4 mei om 12.00 uur een herdenking bij het monument Doldersum. Zo werd er ook dit jaar op een mooie, ingetogen manier stilgestaan bij de 7 jongemannen, ze waren nog maar 18 jaar oud, die hier in de nacht van 7 op 8 september 1944 zijn neergeschoten. Slechts 1 van de 7 overleefde het, maar bleef de rest van zijn leven gehandicapt. Deze gebeurtenis, die bijna 80 jaar geleden plaatsvond, wordt herdacht, maar ook alle andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen in de wereld.

 • vv Old Forward uit Wilhelminaoord ontvangt Koninklijke erepenning

  Afgelopen vrijdag 3 mei reikte burgemeester Jager een Koninklijke erepenning uit aan vv Old Forward uit Wilhelminaoord. De vereniging is met haar 125 jaar, na Achilles 1894 uit Assen, de oudste amateur voetbalclub van Drenthe.