Ontdek de driewielerfiets op 10 mei

Op 10 mei van 14.00 tot 17.00 organiseert de Fietsersbond in Vledder, Sporthal De Spronk, een ontdekdag over driewielfietsen voor senioren. Een driewielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is. Wie wil weten hoe het is om op een driewieler te fietsen, is van harte welkom tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond. Deelname is gratis.

De ontdekdagen van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Ontdekdag

Tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond vertellen ervaren fietsdocenten je alles wat je moet weten over driewielers. De docenten zijn er ook om al je vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende driewielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Vrijheid door een driewielfiets

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: "Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was, maar ik ben gewoon gaan kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij heel goed geholpen met het uitzoeken van een fiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!"

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.