Ondernemen in Westerveld

Voordat u uw bedrijf start, is het goed om vooraf uit te zoeken wat u nodig heeft.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente.

Eisen voor nieuw bedrijf

Vergunningen zijn belangrijk, en in sommige gevallen verplicht als u een bedrijf wilt starten. Bij de Kamer van Koophandel (KvK) of het Ondernemersplein kunt u vinden welke vergunningen u voor uw bedrijf in uw branche nodig heeft. Daarnaast kunnen er ook vanuit de gemeente bepaalde vergunningen of procedures gelden.

Bestemmingsplannen

In Nederland bepalen bestemmingsplannen van de overheid waar u wel en waar u niet uw bedrijf mag vestigen. In deze bestemmingsplannen staat ook wat de gebruiksmogelijkheden zijn voor uw bedrijfspand en perceel en wat er in de omgeving van uw bedrijf allemaal nog kan gaan veranderen.

Het is dus belangrijk om te weten wat er in het bestemmingsplan staat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook moet u er rekening mee houden dat een gemeente een bestaand bestemmingsplan kan wijzigen.

Het is voor u van belang om de procedure hiervoor te kennen, want de toekomst van uw bedrijf kan ervan afhangen. Bestemmingsplannen kunt u online bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inzet kwaliteitsteam bij uitbreidings- or inrichtingsplannen

Het Kwaliteitsteam Natuurlijke Recreatie staat u graag bij als u een voornemen heeft om uw bedrijf uit te breiden, of (anders) in te richten.