Gezocht: jongeren tussen 18-30 jaar voor Groen Traineeship

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je samen met leeftijdsgenoten iets doen voor een groenere en duurzamere wereld? Meld je dan aan voor het Groen Traineeship dat komend voorjaar in Drenthe wordt georganiseerd. Samen met mede-trainees ga je aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een insectenwand bij de Toegangspoort Holtingerveld.

Ontwerpen, bouwen en de buurt erbij betrekken 

De opdracht van dit Groen Traineeship gaat verder dan alleen het bouwen van een insectenwand. Je moet namelijk eerst onderzoeken wat insecten nodig hebben om te overleven. Vervolgens vertaal je dit naar een ontwerp met geschikte bouwmaterialen. Het is ook belangrijk om meer te leren over het Holtingerveld en de betrokken partijen. Zij moeten ook allemaal meegenomen worden in de plannen en ideeën. Een feestelijke opening als alles klaar is, kan natuurlijk niet ontbreken. 

Om dit hele proces in goede banen te leiden, worden jij en je mede-trainees begeleid door IVN en Landschapsbeheer Drenthe. Je volgt workshops en trainingen, waarin je meer leert over de natuur op het Holtingerveld en het belang van insecten. We laten we je kennismaken met de verschillende organisaties die op het terrein zitten en ter inspiratie nemen we je mee naar verschillende plekken waar insectenhotels zijn gebouwd. Je zet je nieuwe kennis in voor het ontwerp en een actieplan voor hoe je iedereen uit de buurt kunt betrekken bij het bouwen van deze insectenwand in dit bijzondere gebied. 

Jouw talenten inzetten voor een betere toekomst 

In februari is er een landelijke startdag met alle groene trainees. Het project zelf loopt van 1 maart tot en met 14 juni. Elke vrijdag kom je met de groep trainees bij elkaar in het Holtingerveld. Binnen het project is ruimte voor eigen invulling. Breng dus vooral je eigen expertise mee. Of dat nu groen gerelateerd of juist iets heel anders is. De ervaring leert dat er vaak een enthousiaste groep ontstaat waar ruimte is om je eigen talent te ontdekken en in te zetten. We moedigen iedereen aan zich aan te melden. Wat je achtergrond ook is, je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Aanmelden

Dus ben je deze periode beschikbaar, wil je gelijkgestemden ontmoeten en echt iets doen voor een betere toekomst? Je handen uit de mouwen steken, je cv vergroenen en toegang krijgen tot een groot netwerk? Meld je dan voor 23 februari aan via www.groentraineeship.nl !

Werving jongeren klein
Foto: een groepje jongeren in het bos in overleg