Roel Vedder neemt afscheid van gemeente Westerveld

Roel Vedder nam afgelopen donderdag afscheid van de gemeente Westerveld. Eerder deze maand droeg hij zijn rol als wethouder al over aan Renate Masselink. Hoe kijkt Roel Vedder terug op zijn wethouderschap en wat biedt de toekomst? “Ik heb het erg mooi gevonden om iets bij te kunnen dragen aan de Westerveldse gemeenschap. Bijvoorbeeld als het gaat om het woningbouwprogramma. Daar hebben we echt stappen in gezet in de afgelopen periode en daar ben ik trots op.”

Vedder gaf eerder al aan zich met veel plezier en toewijding ingezet te hebben voor de gemeente Westerveld. “Ik vond het heel leuk om met inwoners en initiatiefnemers in gesprek te zijn. Om hun plannen en ideeën te bespreken. Te kijken naar wat wel kan en wat niet kan. Ik heb gemerkt dat deze duidelijkheid gewaardeerd wordt.” Echter het politieke debat trok een zware wissel op zijn energie, daarom ondervond hij dat de rol van wethouder niet goed bij hem past. Dit was voor hem dan ook de reden om zijn wethouderschap te beëindigen. 

Als ondernemer was Vedder gewend om met weinig informatie al een besluit te nemen. Gaat het niet helemaal naar wens, dan stuur je bij. “Ik leerde dat vanuit de gemeente de afwegingen veel zorgvuldiger worden gemaakt. Enerzijds kost dit meer tijd, maar aan de andere kant hoeft er naderhand niet of nauwelijks meer bijgestuurd te worden. “ Als hoogtepunt noemt de oud wethouder de woningbouw bij Valderse III in Dwingeloo. Belangstellenden en projectontwikkelaar zijn nu met elkaar in gesprek. Het bouwrijp maken van de grond start als de bestemmingsplanprocedure is afgerond.  

De samenwerking in het college heeft Vedder als constructief en positief ervaren. “Al waren we het niet altijd met elkaar eens, we kwamen er wel altijd uit. Ook de inzet van de ambtelijke organisatie was groot. Bij belangrijke zaken, of het nu ‘s avonds was of in het weekend, ze stonden altijd voor mij klaar.” 

Wat de toekomst brengt, dat is nog onduidelijk. “Ik heb nog geen nieuwe uitdaging gevonden. Ik heb er bewust voor gekozen mij de afgelopen maanden nog volledig in te zetten als wethouder en zoveel mogelijk voortgang te maken in de diverse lopende projecten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat er weer wat moois op mijn pad zal komen.”  

Roel Vedder neemt afscheid van gemeente Westerveld

foto: Roel Vedder schudt de hand met burgemeester Rikus Jager