Klus-vrijwilligers gezocht om energie te besparen

Van 16 tot en met 27 oktober komt het Fixteam Drenthe naar Westerveld. Deze klusbrigade helpt mensen gratis met kleine maatregelen om energie te besparen. De brigade zoekt vrijwilligers die meehelpen met klussen. U gaat aan de slag naast professionele klussers en energiecoaches. Zo kan het Fixteam Drenthe zoveel mogelijk mensen in korte tijd helpen met energie besparen.

Als vrijwilliger helpt u mee met het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen (denk bijvoorbeeld aan tochtstrips en radiatorfolie). Ook zoeken we mensen die advies willen geven over hoe men meer energie kan besparen en mensen die het vrijwilligerswerk willen meehelpen organiseren. Geen ervaring is geen probleem. U krijgt een goede uitleg en werkt samen met professionele klussers. 

Meld u aan!

Wilt u een steentje bijdragen als hulp-klusser en zo dorpsgenoten helpen met energie besparen? Meld u zich dan aan via het aanmeldformulier:

Aanmelden Westerveld helpt mee

Eigen klusteams via de vereniging

Bedrijven, sportteams en verenigingen kunnen ook een eigen team aanmelden. Hier staat een leuke beloning tegenover voor de club of vereniging. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op via duurzaamheid@gemeentewesterveld.nl onder vermelding van Westerveld Bespaart Energie. 

Waarom het Fixteam Drenthe?

Eerder dit jaar heeft het team van ‘Westerveld bespaart energie’ bijeenkomsten georganiseerd in zes dorpshuizen. De boodschap die het team meekreeg was: “Ga mensen thuis helpen”, want niet iedereen is in staat om dit zelf te doen. Het project heeft daarom het Fixteam Drenthe van de provincie geregeld om in oktober hiervoor de eerste stappen te nemen. 

Westerveld bespaart energie

In het project ‘Westerveld bespaart energie’ werken gemeente Westerveld, Energie Coöperatie Westerveld, WelzijnMensenwerk, DorpenOverleg Westerveld, Ondernemersfonds Westerveld en woningcorporatie Actium samen om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente te helpen energie te besparen.


Klus-vrijwilligers gezocht om energie te besparen