Vanwege de coronamaatregelen werken wij in het gemeentehuis alleen op afspraak. U kunt een afspraak inplannen via telefoonnummer 14 0521. Het is verplicht om tijdens uw bezoek een mondkapje te dragen.

Bekijk ook de overzichtspagina coronavirus voor meer informatie.

Cultuur, recreatie en toerisme

Subsidies, evenementen, monumenten, cultuur en kunst.

 • Initiatieven

  De intentie van de gemeente is om samen te bouwen aan een spannende, leuke, zorgzame, mooie en energieke samenleving. De gemeente wil dan ook initiatieven stimuleren die bijdragen aan sociale cohesie, gezonde leefstijl, duurzaamheid, toerisme en leefbaarheid van de gemeente Westerveld.

 • Subsidies cultuur en recreatie

  De gemeente Westerveld biedt verschillende subsidiemogelijkheden op het gebied van cultuur en recreatie.

 • Recreatie en toerisme

  Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden.

 • Monumentenzorg en archeologie

  De gemeente Westerveld steunt eigenaren en bewoners van monumenten. De gemeente geeft bijvoorbeeld informatie en advies. Ook maakt de gemeente de Open Monumentendagen mogelijk, elk tweede weekend van september.

 • Digitale evenementenborden

  Op zeven prominente plaatsen in Havelte, Uffelte, Diever (2), Dwingeloo (2) en Frederiksoord staan digitale evenementenborden waarop evenementen en lokale activiteiten getoond worden.

 • Cultuur en kunst

  Cultuurvisie, cultuureducatie, bibliotheken en kunsttentoonstellingen in de gemeente Westerveld.