Vrijwilliger of mantelzorger

Mantelzorger bent u als u (langdurig) zorgt voor een partner, een familielid, vriend of kennis. Jonge mantelzorger bent u als u thuis zorgen heeft om een zieke, gehandicapte of verslaafde vader, moeder, broer of zus.

Platform voor vrijwillige inzet: Westerveldvoorelkaar

Westerveldvoorelkaar is een online platform voor burenhulp, vrijwilligerswerk, klusjes en ontmoeting. Op Westerveldvoorelkaar kunt u hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer u dat uitkomt, eenmalig, iedere week en alles daartussen. Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd.
 
Op westerveldvoorelkaar.nl ziet u in één oogopslag wie hulp vraagt en wie hulp biedt. Eenvoudig en bovendien gratis. Hier vindt u vrijwilligersvacatures via organisaties, hulpvragen van inwoners én aanbod van vrijwilligers.  

Wilt u graag persoonlijk contact met één van de medewerkers van Welzijn MensenWerk? Ze zijn bereikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Bel 085 - 273 14 44 of mail naar info@westerveldvoorelkaar.nl.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Deze jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers van inwoners in de gemeente Westerveld is een waardering in natura.

In samenwerking met Welzijn MensenWerk, Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM) biedt de gemeente een divers aanbod van producten en activiteiten. U kunt als blijk van waardering kiezen uit de categorieën: Verwennerij!, Een gezellig avondje! of erop uit!

U ontvangt de waardering in de vorm van een voucher. De voucher kan elk jaar in mei worden aangevraagd. De vouchers worden dan begin juni toegestuurd.

Iedereen die een mantelzorger kent of de mantelzorger zelf kan de waardering aanvragen. Het uitgangspunt is dat de mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd voor personen die mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Westerveld. Ook als deze mantelzorgers in een andere gemeente wonen.

Mantelzorgwaardering aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via een aanvraagformulier van het Centraal Meldpunt van Welzijn Mensenwerk. Dit formulier kunt u digitaal invullen via www.welzijnmw.nl of telefonisch opvragen via telefoonnummer 085 - 273 14 27.

Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers en mantelzorgers heeft de gemeente Westerveld een nota opgesteld en een vrijwilligersverzekering afgesloten.