Taalpunt

In de gemeente Westerveld heeft 11 tot 13% van de inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat betekent dat zij het minimale niveau op het gebied van taal hebben. Het lezen en invullen van formulieren, het (voor)lezen van een boek of het lezen van een bijsluiter levert problemen op. Door middel van het taalpunt helpt de gemeente Westerveld hen.

Mensen die vragen hebben over taal kunnen hier terecht. Het Taalpunt organiseert bijvoorbeeld regelmatig trainingen voor digitale vaardigheden en koppelt deelnemers met vrijwilligers voor hulp met het leren van de Nederlandse taal.

Contact met het taalpunt

U vindt het taalpunt in de bibliotheek in Diever aan de Dingspil 10. Bettina Terpstra beheert het Taalpunt en is elke donderdag aanwezig tussen 14:00 en 16:00 uur en tussen 18:00 en 20:00 uur. Iedereen die hulp wil bij het beheersen van de Nederlandse taal kan hier terecht, van mensen die van origine Nederlands spreken tot statushouders die het inburgeringstraject hebben afgerond. U kunt ook mailen naar taalpuntwesterveld@drenthecollege.nl. Wilt u vrijwilliger worden? Ook dat kan. Neem ook in dat geval contact op met Bettina Terpstra.