Recreatie en toerisme

Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden.

Denk aan de uitgestrekte fiets-, wandel- en ruiterroutes, twee Nationale Parken en een uitgestrekt natuurgebied, karakteristieke dorpen, musea en vele evenementen. De gemeente zet samen met de ondernemers de regio op de kaart onder het motto: Het nationale park van Drenthe.

Regiopromotieplan Het nationale park van Drenthe

In het nationale park van Drenthe is van alles te beleven. Het merk wordt geladen met activiteiten en evenementen, waarbij de focus ligt op de volgende vijf pijlers:

  • Cultureel erfgoed en monumenten;
  • De Koloniën van Weldadigheid als genomineerd Unesco erfgoed;
  • De duisternis en daarmee de sterren;
  • Archeologie;
  • Natuur.

Het Regionaal promotieplan Het nationale park van Drenthe (PDF - 1 MB) en het raadsvoorstel Regionaal promotieplan Het nationale park van Drenthe (PDF - 101 kB) hebben als taak om uitvoering te geven aan het campagneplan, de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen, ideevorming te stimuleren en projecten aan te jagen die zorgen voor een grotere attractiewaarde van het nationale park van Drenthe.

Toeristische informatie

Alle informatie over het gebied, de verblijfsmogelijkheden en de vele activiteiten vindt u op www.hetnationaleparkvandrenthe.nl.