Gemeente werkt niet samen met leveranciers zonnepanelen

De gemeente krijgt wel eens vragen van inwoners of er een speciale actie loopt voor de aanschaf van zonnepanelen of dat ze met leveranciers samenwerken. Dit is niet het geval. Wij juichen uiteraard het verduurzamen van uw woning toe, maar werken daarbij niet samen met commerciële partijen die duurzame technologie aanbieden.

Wilt u toch aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Denkt u dan bijvoorbeeld aan energie opwekken via zonnepanelen? Neem dan voor advies contact op met het Drents Energieloket via of 085 – 792 01 58. 

In Drenthe en in Westerveld zijn meerdere financiële regelingen beschikbaar voor verduurzaming en vergroening van uw huis en tuin. Woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen hier gebruik van maken. Het gaat hierbij om zowel subsidies als leningen. Het Drents Energieloket helpt u met vragen over financiële regelingen, technisch advies en advies over geschikte bedrijven om de maatregelen uit te voeren. 

Goed voor het milieu en om geld te besparen

Met zonnepanelen wekt u zélf groene energie op. Goed voor het milieu, en ook om geld te besparen. Zelfs met de aflopende salderingsregeling is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering. De huur van zonnepanelen is overigens vaak financieel minder interessant, dus dat raadt het Drents Energieloket af om te doen, zie ook https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/zonnepanelen/

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Ga naar Zonnekaart Drenthe. Klik op uw gemeente en vul het adres in. Binnen enkele muisklikken ziet u wat de geschatte mogelijkheden zijn. Staat uw adres er niet op? Probeer dan Zonatlas. Zonnepanelen kunt u op uw dak plaatsen zonder vergunning, tenzij u een monumentaal pand hebt of de zonnepanelen in het dak wilt integreren als dakbedekking. Ook veldopstellingen in uw tuin zijn vergunning/meldingplichtig via het omgevingsloket van de gemeente (www.omgevingsloket.nl).