Besparen

Energie die je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Energiebesparing richt zich op het besparen van zowel fossiele als duurzame vormen van elektriciteit en warmte in gebouwen. Actueel is de vraag hoe we aardgas kunnen verminderen. Daarvoor kunt u zelf aan de slag.

 • Westerveld Bespaart Energie

  Besparingstips & checklist

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk advies voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in uw woning.

 • Mogelijkheden om verduurzamen te financieren

  Op deze pagina vindt u een overzicht van financieringsmogelijkheden voor verduurzaming. Van subsidies en regelingen voor particulieren en ondernemers tot eigenaren van monumentale panden.

 • Isolatiesubsidie voor Drenten met inkomen rond sociaal minimum

  Drentse inwoners met een eigen woning kunnen vanaf maandag 3 oktober 2022 subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie. De subsidie is bedoeld voor inwoners met een minimum inkomen per jaar van € 21.335 bij een woning met één eigenaar- of € 29.598 bij een woning met meerdere eigenaren. Inwoners die subsidie aanvragen krijgen maximaal € 2.500, - subsidie voor isolatiemaatregelen.

 • Energiecoaches

  De energiecoaches van de Energie Coöperatie Westerveld kunnen inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning.

 • Programma Lokale Energietransitie Drenthe (PLED)

  Het PLED is gericht op de versterking van de lokale energie-initiatieven in Drenthe, zodat zij in staat zijn zelfstandig projecten uit te voeren en de weg weten te vinden naar de middelen en kennis die daarvoor nodig zijn.